kozi1987, ja mam foteluszki od Leona TS
[O2] Czy rzeczywiście zmieniać olej ?!??????
Zwiń
X
-
[O2] Czy rzeczywiście zmieniać olej ?!??????
Dzwonie do ASO jaki olej na dolewke a oni mi - To pan nie zmieniał oleju po 3 lub 4 kkm
- a ja w szoku ze nikt mi nie mowił , a mam juz 8500 - dolac musze - a w piątek Chorwacja!!!!
I teraz czy to jest zagrywka marketingowa ?? Czy rzeczywiscie warto zmienic ten cholerny olej C O R A D Z I C I E :roll: :roll: :lol: :lol:
Ku... gdzie my zyjemy pie..... kaczy kraj.........nikt nic nie mowi ........tonie jest 20tyś złotych powinno im zależeć...... w niemcach takie gnoje by splajtowały....... :evil:
-
-
gruto, przestań się stresować bo jeszcze osiwiejesz przed tą Chorwacją.
Dolej oleju takiego jaki masz wymieniony w książce serwisowej (chodzi mi o normę) zawijaj w drogę, i ciesz się wspaniałymi chorwackimi autostradami.
Moim zdaniem nie warto wymieniać oleju przed 15 kkm. Mam nalatane w rok 56 kkm, silnik nie wybuchł i nie porwali go też marsjanie.
Więc może przestańmy się podniecać bo nie ma czym i szkoda nerwów.
Zamieszczone przez djczasa potem na motula po 15kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Dzidagruto, przestań się stresować bo jeszcze osiwiejesz przed tą Chorwacją.
Dolej oleju takiego jaki masz wymieniony w książce serwisowej (chodzi mi o normę) zawijaj w drogę, i ciesz się wspaniałymi chorwackimi autostradami.
Moim zdaniem nie warto wymieniać oleju przed 15 kkm. Mam nalatane w rok 56 kkm, silnik nie wybuchł i nie porwali go też marsjanie.
Więc może przestańmy się podniecać bo nie ma czym i szkoda nerwów.
Zamieszczone przez djczasa potem na motula po 15kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez grutoOK stary ja nie wymienialem oleju od nowosci - a mam przejechane 8500??!!
Ja też byłem w Chorwacji w tym roku, wziąłem na wszelki wypadek butelkę Mobila 5 W 40 VA ze sobą, ale nie było potrzeby dolewać chociaż temp. w lipcu dochodziła w Zadarze do 45 st.
Powodzenia, gumowych drzew, pięknej pogody, dużo rakiji i Karlovacko (nie Ożujsko) .
[ Dodano: Wto 11 Wrz, 07 21:25 ]
Zamieszczone przez grutochodzi o to czy zmieniać czy to pier..... to niech ktos mi powie .........Mądry........
2. Jak poczujesz się psychicznie lepiej to zmień.
Nie wdzę innych racjonalnych przesłanek.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez djczasDzida, dobry pomysł mieszać różne oleje ty miałeś zmieniony olej kolega jest przed pierwszą zmianą może mieć zalanego shella helixa lub inny olej
Zakładając iż ma czeszkę zalaną olejem do QG1 czyli 506.01 to uważasz że nie może dolać oliwy 505.01?
Bo ZTCP to producent dopuszcza pomieszanie właśnie tych dwóch olejów.
Powiem tak.
Tworzymy kolejny mniej lub bardziej potrzebny wątek na temat olejów. IMHO nie ma się co stresować w końcu w Chorwacji też są samochody grupy VAG i tam też można kupić olej tak?
A gruto, zrobi jak uważa.
[ Dodano: Wto 11 Wrz, 07 21:33 ]
Zamieszczone przez djczasDzida, AdamB, tego typu oszczędności się mszczą pamiętajcie o tym
djczas, proszę Cię. :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Sorry. Zartowalem
Ok powaga. Szczerze mowiac nieznam sie na olejach. Ktore mozna mieszac, a ktore nie. Na poczatku mialem Aral a od drugiej wymiany ciagle jezdze na mobil 1 i jakos nie narzekam, ale powracajac. Ciezko powiedziec. Moze lepiej jest wymienic skoro z tego co czytam furak jest na dotarciu. Swiety spokoj i bardziej udane wakacyje.
Pozdro.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekoctaviaSorry. Zartowalem
Ok powaga. Szczerze mowiac nieznam sie na olejach. Ktore mozna mieszac, a ktore nie. Na poczatku mialem Aral a od drugiej wymiany ciagle jezdze na mobil 1 i jakos nie narzekam, ale powracajac. Ciezko powiedziec. Moze lepiej jest wymienic skoro z tego co czytam furak jest na dotarciu. Swiety spokoj i bardziej udane wakacyje.
Pozdro.
Komentarz
-
Komentarz